E-pošta - zaposleni | Kakovost | Zemljevid strani |  |  |  |  |  | 
Išči
Koroška cesta 160, 2000 Maribor
Telefon: +386 2 22 93 840
E-mail: ff@um.si

NAVODILO ZA PRIJAVO NA CEEPUS FREEMOVER IZMENJAVO

Razen če se prijavljate za izmenjavo v Avstrijo, morate pred prijavo od univerze gostiteljice pridobiti potrjen Letter of Acceptance, ki ga morate skeniranega naložiti v prijavo. Obrazec je na voljo tukaj. Poleg tega morate v prijavo naložiti tudi dve priporočilni pismi svojih profesorjev. Obrazec je na voljo tukaj.
Prijavite se preko spletnega portala www.ceepus.info. Kliknite na »sign in«.

Če že imate CEEPUS račun, se prijavite z obstoječim računom in geslom.

Če se niste še nikoli prijavili na CEEPUS izmenjavo, se morate najprej registrirati. Na desni strani boste videli napis »Click here to register«. Pri registraciji izpolnite rubrike z osebnimi podatki. Nato boste na e-naslov, ki sta ga navedli, prejeli aktivacijski link. Kliknite na link in aktivirajte račun. Na prvi strani izberete možnost oz. vlogo »MOBILITY« (ne »network« ali »International Relations Office«).

Svojo CEEPUS prijavo izpolnite tako, da izberete študijsko leto prijave, nato kliknete na ikono »Action«. Izpolniti morate vse rubrike prijave. Ker se ne prijavljate na mrežno mobilnost, izberite možnost »freemover«.

Izberite način mobilnosti: »long term« za mobilnost, ki traja 3 mesece ali več, oziroma »short term« za mobilnost, ki traja manj kot 3 mesece. Vstavite datum izmenjave, izpolnite osebne podatke, podatke o študiju in znanju jezikov, napišite kratko motivacijo, zakaj se prijavljate na izmenjavo ... Naložite Letter of Acceptance, potrjen s strani univerze gostiteljice, in Letter of Recommendation. Če se prijavljate za izmenjavo v Avstrijo, teh dokumentov ne naložite, dokler po e-pošti ne prejmete obvestila, da ste sprejeti v drugi krog.
Na koncu prijavo odpošljite s klikom na »submit«. Ko prijavo potrdi CEEPUS pisarna države gostiteljice (host NCO) in vam dodeli štipendijo, boste o tem obveščeni po mailu. Takrat morate v svoji prijavi sprejeti štipendijo s klikom na ikono »I accept«.