Poučevanje
- Osebnost
- Uvod v klinično psihologijo
- Motivacija in emocije
- Psihološko-metodološki praktikum 1 in 2
- Kompleksne statistične metode
- Praksa in praktično usposabljanje
Raziskovalni interesi
- vloga čustev pri nastanku in vzdrževanju psihopatologije
- regulacija čustev
- nevropsihološka reaktivnost na dražljaje, povezane s hrano (angl. food cue reactivity)
- nevrofiziološka metodologija (s poudarkom na EEG)
Aktualni projekti
- Nevronski procesi, na katerih temelji socialna regulacija čustev in bolečine
- Upravljanje z mejami med delom in zasebnim življenjem in izgorelost: Preučevanje povezovalnih mehanizmov in robnih pogojev
- Fighting temptations: neuropsychological correlates of food cue ractivity reduction via imagery processes
Publikacije
Zorjan, S., Gremsl, A., & Schienle, A. (2021). Changing the visualization of food to reduce food cue reactivity: an event-related potential study. Biological Psychology, 164, 108173.
Wang, K., Goldenberg, A., Dorison, C., Uusberg, A., Lerner, J., Gross, J. … Zorjan, S. … Moshontz, H. (2021). A multi-country test of brief reappraisal interventions on emotions during the COVID-19 pandemic. Nature Human Behavior, 5, 1089–1110.
Zorjan, S., Schwab, D., & Schienle, A. (2020). The effects of imaginary eating on visual food cue reactivity. Appetite, 153, 1047432.