Najava natečaja | Usposabljanje za organizatorje in vodje lokalnih dogodkov

Najava natečaja
“Prostovoljec leta 2021”

Drage prostovoljke in prostovoljci.

Za nami je še eno leto, v katerem ste prostovoljke in prostovoljci odigrali ključno vlogo pri blaženju posledic epidemije. Tudi letos bomo na Mladinskem svetu Slovenije organizirali tradicionalni natečaj v katerem bomo poskusili nagraditi vse, ki s svojim prostovoljnim delom pomagajo skupnosti in družbi. Tiste, ki bodo najbolj izstopali s svojimi dosežki bomo pa še posebej izpostavili z nazivi “naj prostovoljec_ka” ter “naj projekt”.

V prihodnje vas vabimo, k spremljanju spletne strani Mladinskega sveta Slovenije ter Facebook strani prostovoljec leta, kjer bo objavljen natečaj.

Že sedaj se pa lahko nagradite z enim izmed usposabljanj, ki jih organiziramo, in izboljšate vaše znanje in kompetence na področju prostovoljnega dela ter osebne in profesionalne rasti. Več o usposabljanjih najdete spodaj.

Veselimo se vašega sodelovanja.

Ekipa natečaja “Prostovoljec leta 2021”

Vabljeni k aktivnemu začetku v novem letu

Bi rad začel_a leto aktivno in naredil_a nekaj za svojo skupnost?
Bi organiziral_a dogodek za REaktivacijo lokalne skupnosti, pa ne veš kako se lotiti organizacije in financiranja dogodka?
Prijavi se na usposabljanje za organizatorje in vodje lokalnih dogodkov, ki bo potekalo od 21. do 23. januarja 2022!

Na usposabljanju boš pridobil_a znanja za upešno organizacijo in vodenje lokalnega projekta. Za pridobitev kompetenc na področju odnosov z javnostmi bomo gostili tudi predstavnike Slovenske tiskovne agencije – STA, ki bodo vodili eno izmed tematskih usposabljanj.

Med drugim se boš na usposabljanju spoznal_a z metodami:

  • vodenja timov in skupin;
  • strateškega in projektnega načrtovanja;
  • prijav na lokalne/nacionalne ali evropske projekte;
  • pridobivanja/agetiranja aktivistov,prostovoljcev in članov tima;
  • pridobivanja sponzorskih in drugih finančnih sredstev;
  • promocije in odnosov z javnostmi;
  • ostalimi metodami uspešnega upravljanja projekta, kot so:
  • delo z viri, časom, ljudmi, finančnimi sredstvi …
  • administracija projektov,
  • priprava projektne dokumentacije.

Po končanem usposabljanju boste imeli udeleženci dodeljenega mentorja – enega izmed izvajalcev usposabljanja – ki vam bo pomagal pri organizaciji lokalnega projekta, ki ga boste izvedli v svoji lokalni skupnosti med 6. in 8. majem za ponovno povezanost in Reaktivacijo skupnosti za blaženje posledic epidemije COVID-19.

Stroške nastanitve, prehrane in usposabljanja krije Mladinski svet Slovenije.

Poleg kompetenc boš na usposabljanju imel_a priložnost za spoznavanje udeležencev, medsebojno izmenjavo izkušenj ter priložnost za gradnjo partnerstev za sodelovanje pri bodočih projektih in dogodkih.

Pohiti s prijavo, saj bomo na usposabljanje sprejeli zgolj 25 udeležencev. Usposabljanje bo potekalo med 21. In 23. januarjem 2022. V primeru zaostrenih ukrepov ob epidemiji Covid-19 bo usposabljanje potekalo preko platforme zoom. Za prijavo kliknite tukaj.

Postani mladinski_a digidelavec_ka

Mladinski svet Slovenije organizira brezplačno usposabljanje za mladinske delavce, na področju digitalnega mladinskega dela, ki bo potekalo preko spleta (preko Zoom-a).

Usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem in delavcem za mladino. Preko usposabljanja bomo usposobili mladinske delavce za učinkovito in uspešno delo s skupinami mladih preko spleta. Tekom usposabljanja boste izkusili metode s katerimi boste tudi preko spleta učinkovito vodili skupine, jih motivirali za doseganje ciljev ter jih povezovali v skupnost.

Na usposabljanju boste udeleženci in udeleženke spoznali metode digitalnega mladinskega dela in imeli priložnost preizkusiti spletne metode dela s skupino (spoznavanje, gradnja skupine in tima, skupinskega dela, motiviranja ipd.). Usposabljanje bo prikazalo na kakšen način doseči cilje, ki se čim bolj približajo doseganju ciljev na podlagi dela s skupino v živo.

Predlagamo, da se, zaradi kontinuitete vsebin, udeležite vseh modulov usposabljanja (celotnega prvega ali drugega), lahko pa se jih udeležite tudi posamično ali pa v prvem ali drugem terminu:

Prvi termini

  • Spoznavanje, Energizerji/ice breakerji; (18. 1. 2022 od 16. do 20. ure)
  • Vključevanje in gostiteljstvo (20. 1. 2022 od 16. do 20. ure)
  • Na kaj vse pomisliti ko gremo na splet? (Elementi spleta in kako jih uporabiti, vloge,…) (25. 1. 2022 od 16. do 20. ure)
  • Načini druženja – vrste aktivnosti (27. 1. 2022 od 16. do 20. ure)Refleksijski, delanje s skupino, dvig kakovosti (čez kulturo dogodkov) (1. 2. 2022 od 16. do 20. ure)

Drugi termini

  • Spoznavanje, Energizerji/ice breakerji; (15. 2. 2022 od 16. do 20. ure)
  • Vključevanje in gostiteljstvo(17. 2. 2022 od 10. do 14. ure)
  • Na kaj vse pomisliti ko gremo na splet? (Elementi spleta in kako jih uporabiti, vloge,…) (22. 2. 2022 od 10. do 14. ure)
  • Načini druženja – vrste aktivnosti(24. 2. 2022 od 10. do 14. ure)
  • Refleksijski, delanje s skupino, dvig kakovosti (čez kulturo dogodkov) (1. 3. 2022 od 10. do 14. ure)

Število udeležencev in udeleženk

Na usposabljanje bomo sprejeli največ 30 udeleženk in udeležencev.

Prijave na usposabljanje

Prijave zbiramo do največ 3 dni pred posamezno delavnico na katero se prijaviš preko prijavnice. Za prijavo kliknite tukaj.

Facebook icon          Instagram icon          Twitter icon

Logo

Copyright (C) 2022 Mladinski svet Slovenije. All rights reserved.

Skip to content