Karierni center

Predstavitev

Vizija

Postati uspešen karierni center, ki študentkam in študentom ponuja možnost razvoja poklicne poti na področju izobraževanja, nato pa omogoča lažjo pot do zaposlitve in možnosti dodatnega kakovostnega izobraževanja.

Poslanstvo

S pomočjo aktivnosti, ki jih ponujamo, omogočamo kakovostno in učinkovito izobraževanje s področja osebnostnega razvoja in razvoja poklicne poti.

Ponudba Kariernega centra Filozofske fakultete v sodelovanje s Kariernim centrom Univerze v Mariboru

Brezplačne storitve za študentke in študente ter diplomantke in diplomante:

  • individualno karierno svetovanje (svetovanje pri izbiri študija, svetovanje na začetku poklicne poti, svetovanje o pripravi kariernega načrta),
  • informiranje o študiju na 1., 2. in 3. stopnji,
  • opravljanje praktičnega usposabljanja kot obveznega predmeta v okviru študija,
  • informiranje o zaposlitvenih možnostih po zaključku študija,
  • organiziranje ogleda potencialnih delovnih okolij (v okviru posameznih študijskih programov),
  • predstavitev potencialnih delodajalcev in zaposlitvenih možnosti v njihovih organizacijah z namenom povezovanja študentk in študentov s potencialnimi delodajalci že med študijem (predstavitve potekajo kot samostojni dogodki ali v okviru rednega pedagoškega procesa),
  • organiziranje okroglih miz, seminarjev, predavanj itn.,
  • organiziranje brezplačnih delavnic in tečajev za pridobivanje dodatnih kompetenc in praktičnega znanja za učinkovit vstop na trg delovne sile.

Za individualno svetovanje je potrebna predhodna najava pri vaši karierni svetovalki oz. svetovalcu . Karierna svetovalka za študentke in študente Filozofske fakultete Univerze v Mariboru je asist. dr. Martina Horvat, univ. dipl. psih. (martina.horvat2@um.si).

Kontakt

Kontaktna oseba Kariernega centra Filozofske fakultete
Prijava na karierno svetovanje

Iskanje zaposlitve

Kako do zaposlitve brez delovnih izkušenj?
Kateri so načini iskanja zaposlitev?
Zakaj je pomembna analiza morebitnega delodajalca?

Kako pripraviti prijavo/ponudbo, življenjepis?
Kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor?
Poznate pravne vidike zaposlovanja?
Vas zanima zaposlovanje oseb s posebnimi potrebami?

Usmeritve in nasvete za načrtovanje kariere ter podeljene izkušnje najdete na spletni strani Kariernega centra Univerze v Mariboru.

Karierni center Univerze v Mariboru

Praktično usposabljanje

Praktično usposabljanje je namenjeno poglabljanju in dopolnjevanju študijskih vsebin ter spoznavanju možnosti za uveljavljanje pridobljenega znanja v praksi. Z uvajanjem prakse kot obveznega študijskega predmeta na Filozofski fakulteti v Mariboru lahko delodajalcem ponudimo dober in zanesljiv kader, študentkam in študentom pa pomagamo povečati zaposljivost.

V okviru programa Leonardo da Vinci je EU vzpostavila portal, ki ponuja enostavno iskanje praktičnega usposabljanja z različnih področij po vsem svetu. Praktična usposabljanja so lahko plačana ali neplačana in trajajo 1‒12 mesecev.

Portal GLOBALPLACEMENT.COM ‒ Brezplačno svetovanje po vsem svetu

Povezave

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Osebnostne lastnosti in sposobnosti Mojedelo.com najdelo.si zaposlitev.net careerjet.si adecco.si hill-int.si manpower.si Profil Trenkwalder Idejnik Kariera.si The European Job Mobility Portal Zaposlitveni portal StepStone.com (področje EU) Zaposlitveni portal TotalJobs.com. (področje Velike Britanije) Zaposlitveni portal CareerBuilder.com Univerza v Mariboru Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport Eurydice Slovenija Seznam osnovnih šol Seznam srednjih šol Mladinski svet Slovenije Urad RS za makroekonomske analize in razvoj Študentska organizacija Slovenije GZS
Skip to content