Nagrajeni eseji natečaja za filozofski esej na Filozofski fakulteti v Mariboru

Nagrajeni eseji natečaja za filozofski esej na Filozofski fakulteti v Mariboru

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru je v začetku leta 2024 izpeljal nagradni natečaj za dijakinje in dijake iz pisanja filozofskega eseja na temo »Vojna in mir: ali so vojne lahko pravične?«. Namen natečaja je bil spodbuditi filozofsko razmišljanje in izražanje med srednješolsko populacijo.

Natečajna komisija, sestavljena iz članic in članov Oddelka za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru (dr. Boris Vezjak, dr. Janez Bregant, dr. Smiljana Gartner in Niko Šetar, mag.), je ločeno izpolnila ocenjevalne liste in vsak pravočasno prejeti esej ocenila s točkami, s čimer je prišla do maksimalno objektivnih in nepristranskih rezultatov. Komisija je ugotovila, da najvišje ocene in s tem tudi razpisane nagrade letos prejmejo naslednji dijakinji in dijak:

  1. Kaja Mithans Medved, II. gimnazija Maribor, 15 od 20 točk, nagrada v višini 400 evrov
  2. Lan Žiga Anderlič, Prva gimnazija Maribor, 14,5 od 20 točk, nagrada v višini 300 evrov
  3. Tajda Pec, Prva gimnazija Maribor, 14 od 20 točk, nagrada v višini 200 evrov

Vsem trem nagrajencem čestitamo, hkrati pa se zahvaljujemo prav vsem dijakinjam in dijakom, tudi njihovim profesoricam in profesorjem, ker so se odločili za sodelovanje in inspirativno razmišljali o razpisani temi. Naslednje leto načrtujemo nov filozofski razpis. Sapere aude!

Oddelek za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru

Skip to content