3. srečanje Sožitje 2024

4. 4. 2024
19.00
Vetrinjski dvor Maribor

Vabljeni na  tretje letošnje srečanje v seriji dogodkov Sožitje, ki jih organizira Center za medkulturno sodelovanje na FF UM, v sodelovanju z društvom Vagant.

Dr. Uroš Lipovšček: EVROPSKA UNIJA MED UKRAJINO IN GAZO

Uroš Lipovšček, novinar in publicist. Spomnimo se ga kot komentatorja na RTV za države v razvoju, neuvrščenosti in protikolonialno politiko Bližnjega vzhoda. Bil je dopisnik RTV Slovenija iz New Yorka, bil je odgovorni urednik informativnega programa RTV…. Po upokojitvi je več let preživel na Kitajskem. Je strokovnjak za islam, po iranski revoluciji je večkrat potoval v Iran in poročal od tam. Objavlja v različnih časnikih, avtor več monografij, v televizijskih oddajah komentira aktualno politično dogajanje ter intervjuva poznane osebnosti, npr. Noama Chomskega in Jeffreyja Sachsa.

Vsebina predavanja dr. Lipovščka je izjemno aktualna. Razmere v svetu se vse bolj zaostrujejo. Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi, pa do zadnjega Palestinca. Položaj vse bolj spominja na čas pred prvo svetovno vojno. Vodilni evropski ne samo ameriški politiki nas vse bolj pripravljajo na vojaški spopad z Rusijo. Quo vadis Evropa?

Njegovi nastopi kažejo na izjemno poznavanje političnih razmer v Evropi in v svetu. Velja za enega od najpogumnejših novinarjev, zato ne zamudite dogodka.

 

Predavanje bo potekalo v dvorani Vetrinjskega dvora, Maribor,

v četrtek, 4. aprila 2024 ob 19.uri.

Skip to content