50:50 POLITIKA – Okrogla miza s slovenskimi političarkami

25. 9. 2023
10.00
Hiša Evropske unije

Oddelek za sociologijo FF UM, ki vodi projekta EWA, katerega cilj je politično opolnomočenje mladih deklet in žensk, v sodelovanju s projektnimi partnerji v ponedeljek, 25. septembra ob 10. uri v Hiši Evropske unije organizira okroglo mizo z vidnimi slovenskimi političarkami. Tekom razprave bodo sodelujoče naslovile izzive, s katerimi se soočajo ženske ob vstopu v politiko, spregovorile o pomenu zastopanosti žensk v politiki ter spodbudah, ki obstajajo ali bi morale obstajati, da bi se več deklet in mladih žensk odločilo udejstvovati v javnem in političnem življenju.

 

Dogodek bo otvoril minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, v razpravi pa bodo sodelovale predsednica države dr. Nataša Pirc Musar, predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, poslanki Državnega zbora Nataša Sukič in Lucija Tacer ter poslanka Evropskega parlamenta Irena Joveva. Dogodek bo povezovala novinarka in politologinja Nataša Briški.

 

Prijave na dogodek so mogoče preko povezave: https://www.1ka.si/a/4468046b

 

Podrobnosti: https://polpolpolitika.si/okrogla-miza-s-slovenskimi…/…

 

Partnerji projekta so Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ljudska univerza Celje ter Inštitut za politični management IPM.

Skip to content