Poletni seminar literarnega prevajanja »SOMMERKOLLEG PREMUDA 2022«

Cenjeni študentke in študenti,

spet je čas za 14 dni literarnega prevajanja na morju. Med 20. 8. in 3. 9., otoček Premuda med Zadrom in Lošinjem, ob Silbi. Prejmete 3 ECTS točke. Prijavite se za štipendijo in si jo vpišite v reference, CV – do 19. 6. na mail premuda@uni-graz.at – s kratkim poskusnim prevodom, motivacijskim pismom v nemščini, izpolnjenim vprašalnikom, vplačano vpisnino na Oddelku za slavistiko v Gradcu. Podrobneje: https://static.uni-graz.at/fileadmin/gewi-institute/Slawistik/Dokumente/2022_Premuda_SK_Premuda_Slowenisch_Progamm_22.pdf?fbclid=IwAR0iywmo81vb5YjU3hkj-5nMLNVXuLknCvDsEycR4KYYMHjdW4Y9qel8gGE

O mikavnem otoku: https://www.facebook.com/safarekfilms/videos/382977606496772/

VAS ZANIMATA LITERATURA IN PREVAJANJE?

Tu je odličen Poletni seminar literarnega prevajanja, ki se mu lahko posvetite celih 14 dni na idiličnem hrvaškem otoku Premuda, med Zadrom in Lošinjem, pri Silbi. Pod vodstvom izkušene ekipe uveljavljenih prevajalk_cev in prevodoslovk_cev, ki jo sestavljajo Univ.-Prof. Mag. Dr. Andreas Leben (vodja seminarja), univ. lekt. mag. Urška P. Černe & mag. Daniela Kocmut (mentorici), mag. Jernej Biščak & mag. Alexander Hannes Rath / mag. Felix Kohl (tutorja), se bomo ob razgibanem tandemskem delu in živahnih skupinskih diskusijah ukvarjali s prevajanjem leposlovnih besedil iz avstrijske oziroma slovenske književnosti. Besedila bodo privlačna, humorna, prefinjena, globoka, bistra – obljublja sestavljavka mentorica.

ORGANIZACIJA IN TERMINI – 20. 08. – 03. 09. 2022

Inštitut za uporabno in teoretsko prevodoslovje (ITAT) in Inštitut za slavistiko Univerze v Gradcu tudi letos razpisujeta štipendirana bivanja na Premudi v okviru seminarja literarnega prevajanja nemščina–slovenščina–nemščina. Seminar je namenjen študentkam in študentom vseh študijskih smeri s predhodnim znanjem obeh jezikov in z veseljem do literarnega prevajanja. Poletni seminar literarnega prevajanja bo potekal med 20. avgustom in 3. septembrom 2022. Prijave na štipendijo lahko pošljete do nedelje, 19. junija 2022.

Prijave pošljete na e-naslov premuda@uni-graz.at.

KOLIKO STANE?

Udeleženci sami krijejo le stroške prevoza in prijavnino, ki za udeležence iz Slovenije znaša 100 €. Vse ostale stroške v okviru seminarja (nastanitve v prijetnih apartmajih, prehrano, vodenje tečaja, seminarsko gradivo, spremljevalni program z izletom in stroške morebitnega testiranja za COVID-19) krije avstrijsko Zvezno ministrstvo za izobrazbo, znanost in raziskave (BMBWF). Udeleženec oz. udeleženka za sodelovanje na seminarju prejme uradno potrdilo z oceno in navedbo kreditnih točk (tj. 3 ECTS točke).

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavni obrazec, kratko besedilo za poskusni prevod, vsa navodila in dodatne informacije o programu najdete tudi na spletni strani: https://slawistik.uni-graz.at/de/veranstaltungen/sommerkolleg-premuda-2021/

KONTAKT:

Za dodatne informacije v zvezi s prijavo in potekom seminarja se lahko obrnete na mentorico Urško P. Černe. Na spodnja maila se lahko prijavite tudi na kratko predstavitev seminarja po Zoomu – termin predstavitve v začetku junija bomo uskladili glede na prijave in preference interesentov.

lekt. Urška P. Černe (mentorica, SLO): urska@protonmail.ch

Prijazno vabljeni na literarno plovbo po Premudi! Vaša premujanska pedagoška ekipa

lekt. Urška P. Černe ter Andrej & Daniela & Jernej & Felix / Alexander

Skip to content