Simpozij ob 200-letnici rojstva Blaža Kocena in 10. Kocenova sobota

10. 9.11. 9. 2021
08.30
Univerza v Ljubljani

V petek, 10. septembra, bo v prostorih Filozofske fakultete v Ljubljani potekal mednarodni simpozij ob 200-letnici rojstva Blaža Kocena z naslovom Nazornost pri pouku geografije nekoč, danes in jutri.
Jubilej bomo proslavili tudi z razstavo, ki prikazuje življenje in delo geografa in kartografa Blaža Kocena, nazornost prikazovanja geografskih informacij v Kocenovih delih in danes ter dogodke, s katerimi promoviramo Kocenovo delo.
V soboto, 11. septembra, pa bo v Ponikvi potekala 10. Kocenova sobota. Več o simpoziju in Kocenovi soboti si lahko preberete na https://geo.ff.uni-lj.si/dogodki/mednarodni-simpozij-ob-200-letnici-rojstva-blaza-kocena-10-kocenova-sobota
in https://kocen.splet.arnes.si/, kjer je objavljen tudi program obeh dnevov.

Z veseljem sporočamo, da dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Organizatorji (Društvo učiteljev geografije Slovenije ter Oddelek za geografijo in Center za pedagoško izobraževanje Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, Oddelkom za geografijo Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, Zvezo geografov Slovenije, Občino Šentjur, Turistično olepševalnim društvom Ponikva in Osnovno šolo Blaža Kocena Ponikva) smo pripravili pester program in prijeten dogodek.

Skip to content