ACTitude: Improvisation techniques training program for mental health professionals to empower patients with psychiatric diagnose to act against emotional and verbal violence

Oddelek za psihologijo Erasmus+
Šifra projekta
2019-1-ES01-KA202-065170
Začetek projekta
1. 11. 2019
Konec projekta
31. 10. 2021
Financer
Evropska komisija
Program
Erasmus+
Vrednost
200.343,00 EUR
Sredstva UM
22.917,00 EUR
Koordinator
Fundación INTRAS (INTRAS), Španija
Partnerji

Das CJD - die Chancengeber (Nemčija); Social Cooperative Activities for Vulnerable Groups – EDRA (Grčija); Asociación Cultural Artístico Educativa Teatro de Improvisación – IMPROVA (Španija); Clamotta GbR (Nemčija); Ethniko kai Kapodistriako Panepistimio Athinon –KNUA (Grčija); Univerza v Maribor, Filozofska fakulteta, Oddelek za psihologijo (Slovenija).

Vodja na FF
izr. prof. dr. Bojan Musil
Člani na FF
red. prof. dr. Karin Bakračevič, izr. prof. dr. Sara Tement, asist. Saša Zorjan

Cilj projekta ACTitude je, da osebe s težavami v duševnem zdravju opolnomoči, jih podpre pri prepoznavanju verbalnega nasilja, da se postavijo zase in se odzovejo na zlorabo tako, da jo prekinejo in izstopijo iz vloge žrtve.
Projekt ACTitude vključuje trening, ki je namenjen profesionalcem s področja duševnega zdravja, preko katerega bodo spoznali orodje za izvedbo učinkovitih intervencij za osebe s težavami v duševnem zdravju in jim pomagali bolje ravnati v situacijah nasilja. Prav tako jim bodo pomagali upravljati z učinki dolgotrajne zavrnitve. Vsebinsko bo trening vključeval prepoznavanje in uravnavanje emocij, strategije spopadanja s stresom, učenje socialnih spretnosti ter reševanja problemov. Izvajan bo s pomočjo tehnik improvizacijskega gledališča.

Spletna stran projekta: https://actitude-project.eu/