Projekt zajema vsebine s področja trajnostnih prehranskih vzorcev (vedenj in stališč) prebivalcev v Sloveniji, vključno z mladimi. Trajnostna prehrana (npr. na rastlinski osnovi s čim manj izdelki živalskega izvora) ter trajnostna prehranska stališča imajo pomemben vpliv na naravno okolje, živali in človeka. Poznavanje dejavnikov trajnostnih prehranskih vzorcev in profilov potrošnikov je ključnega pomena za izvedbo učinkovitih kampanj in intervencij za prehod v nizkoogljično družbo.
Oddelek za sociologijo
Drugi projekti iz Evropskih strukturnih skladov
Začetek projekta
1. 2. 2023
Konec projekta
30. 6. 2023
Financer
Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada
Program
Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023 na Univerzi v Mariboru (PDŠ UM 2022/2023)
Sredstva UM
20.600 eur
Koordinator
UM FF
Partnerji
LH-G DRUŽBA, d.o.o.
Vodja na FF
izr. prof. dr. Andrej Kirbiš
Člani na FF
Polonca Škerget, Lučka Stopinšek, Diana Lešnik, Marko Troha, Primož Hroval, Vanesa Korže, Špela Gaber, Hana Zakrajšek, Tjaša Skerbinjek