Teaching local and sustainable food systems – EducLocalFOOD

Center za ekoremediacije (ERM) Oddelek za geografijo Erasmus+
Šifra projekta
2018-1-FR01-KA202-048160
Začetek projekta
1. 9. 2018
Konec projekta
31. 8. 2021
Financer
Evropska komisija
Program
Erasmus+
Vrednost
351.181,00 EUR
Sredstva UM
57.140,00 EUR
Koordinator
Le Centre d’Enseignement Zootechnique, Francija
Partnerji

Resources and Life Sciences Dunaj (Avstrija); Oservatorio Europea del Paesaggio di Acro Latino (Italija); Universidade de Lisboa (Portugalska); Univerza v Maribor, Filozofska fakulteta, ERM center (Slovenija).

Vodja na FF
red. prof. ddr. Ana Vovk
Člani na FF
asist. Danijel Davidović

Glavni namen projekta je izboljšati obstoječe sisteme usposabljanja v kmetijstvu in kakovost
samega usposabljanja, povečati in omogočiti izvajanje inovativnih praks, omogočiti različnim partnerjem delo v mednarodnem sodelovalnem okolju. Partnerji bodo razvijali in razširjali skupna in inovativna izobraževalna orodja, ki bodo učiteljem in strokovnim delavcem usposabljanja po vsej Evropi pomagala posredovati znanje in spretnosti o lokalnih in trajnostnih prehranskih sistemih (LTPS).

Rezultati projekta:
• primerjalna analiza o LTPS,
• primerjalna analiza inovativnih pedagoških praks v kmetijskem poklicnem izobraževanju in usposabljanju,
• preverjanje potreb po pedagoških orodjih za poučevanje o LTPS,
• učno orodje za poučevanje o LTPS.
http://www.ff.um.si/dotAsset/77199.pdf

Skip to content